Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kastaniens mad og måltidspolitik

I Kastanien er måltiderne en vigtig del af dagligdagen, og vi ønsker at gøre dem til et pædagogisk rum og en god stund for børnene. Vi inddrager derfor både selvhjulpenhed, pædagogik og en sund, varieret og økologisk kost i måltiderne. 

Vi voksne ønsker at være børnenes rollemodeller, også under måltidet, og derfor spiser vi altid et pædagogisk måltid sammen med børnene. Derudover opfordrer vi børnene til at øve sig og prøve selv. Vi starter samtaler under måltiderne, og hjælper gerne børnene med at sætte ord på den mad vi spiser. I forbindelse med dette ønsker vi også at understøtte børnene i at udvikle deres smag og madmod.

Børn indtager op mod 70% af deres energi, mens de er i daginstitution og kvaliteten af maden og måltiderne er derfor vigtig. Børn udvikler deres smag, madglæde og madmod gennem deres barndom, og vi har derfor til opgave at understøtte denne udvikling. Vi laver mad fra bunden af friske og økologiske råvarer i sæson, har fokus på madspild og bæredygtighed og følger Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger for børnemad. Derudover har vi Det Økologiske Spisemærke i Guld, hvilket vil sige, at 90-100 % af vores råvarer er økologiske. 

Vores madplan for ugen er bygget op med forskelligt tema her dag. Dette sørger både for variation og forudsigelighed i børnenes hverdag. Madplanen ser, som udgangspunkt, således ud: 

Madplan:

Mandag: Suppe/grød

Tirsdag: Ret med fisk

Onsdag: Simreret eller kødret

Torsdag: Vegetarisk ret

Fredag: Rugbrød med pålæg og grøntsager

Dagens måltider ser således ud:

Morgenmad: Der tilbydes morgenmad fra 7-7:30 

Formiddag: Klokken 9 spises der formiddagsmad

Frokost: Vi spiser frokost klokken 11, så børnene har god tid til at spise deres mad.

Eftermiddag: Klokken 14 serveres der eftermiddagsmad  

Vi har udarbejdet en måltidspolitik, hvor der kan læses meget mere om måltiderne i Kastanien herunder. 

Dokumenter mediebibliotek